Laat zien dat je Gabber bent!

Het is niet voor iedereen weggelegd; snelle beats gevolgd door een steeds terugkerend melodieus refrein kenmerken de karakteristieke Gabbermuziek. De liefhebbers van deze stroming, Gabbers, zijn er nog steeds in overvloed, ook al werd het hoogtepunt in de jaren ’90 bereikt. Op de bekende Gabberfeesten, ook wel raves genoemd, komen duizenden fans van deze muziekstroming ook vandaag de dag nog samen om hun liefde voor het Gabber-zijn te vieren en te genieten van elkaar en van de saamhorigheid. En waarom niet? Op de opzwepende beats en de snelle dans die hierbij hoort, hakken, kun je jezelf even helemaal laten gaan en alles om je heen vergeten. Of je nu een nieuwe Gabber bent, of een doorgewinterde van fan vroeger, deze muziekfans zijn hier trots op en dat mag worden gezien.

Hoe herken je een Gabber?

Iedereen herkent een Gabber waarschijnlijk uit duizenden. Ten eerste is er het haar, dat of volledig is afgeschoren of alleen aan de zijkanten. Ook zie je veel staarten die strak naar achteren zijn getrokken en petten met een print voorop. Dit wordt vergezeld door het bekende hardcore wear: trainingspakken, sportschoenen, sporttopjes, hotpants, bomberjacks en t-shirts met een luide print erop, gecombineerd met heuptasjes, grote sleutelhangers, waaiers en vlaggen. Gabberkleding is ervoor gemaakt om de bewegingsvrijheid te bevorderen, zodat je ook tijdens het hakken niet belemmerd wordt door warme of strakke kledingstukken.

Een Gabber in hart en nieren

De meeste aanhangers van de Gabberstroming geloven dat je Gabber bent in hart en nieren. Ook al ben je vandaag de dag misschien een moeder, een manager, een wereldreiziger of een entrepreneur, de liefde voor de muziek zal je nooit verlaten. Daarom is ook nu de Gabberkleding razend populair, bij jong en oud. Of je nu een outfit wilt aanschaffen om naar een rave te gaan, of je wilt de kleding ook in het dagelijkse leven dragen, je draagt het met trots en laat iedereen zien dat je Gabber bent.